★ Free online encyclopedia. Did you know? page 182

                                               

Fresta

                                               

Gubbo

                                               

Kumla kyrkby

                                               

Turinge-Taxinge

                                               

Håtuna

                                               

Hedvig Eleonora

Hedvig Eleonora kan visa til: Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Hedvig Eleonora församling, eit sokn i Stockholm. Hedvig Eleonora av Holstein-Gottorp, dronning av Sverige. Hedvigs kyrka i Norrköping. Hedvig Eleonora kyrka i Karlskrona trekyrkje ...

                                               

Lärbro

Lärbro er ein svensk tettstad i Gotlands kommun i Gotlands län på øya Gotland i Austersjøen. Lärbro ligg nord på Gotland cirka 10 kilometer nord for Slite. I 2005 hadde tettstaden 521 innbyggjarar.

                                               

Burgsvik

                                               

Väskinde

Väskinde er ein svensk tettstad i Gotlands kommun i Gotlands län på Gotland. I 2005 hadde tettstaden 275 innbyggjarar. Väskinde ligg ved Gotlands nordvestkyst.

                                               

Västerhejde

                                               

Strömsborg

Strömsborg er ei lita øy i sentrum av Stockholm i Sverige, nord for Stadsholmen og vest for Helgeandsholmen, mellom bruene Centralbron, ein motorveg som går gjennom det sentrale Stockholm, og Vasabron. Strömsborg er ein del av Gamla stan, gamleby ...

                                               

Väderöarna

                                               

Stora Dyrön

                                               

Izra-distriktet

Izra-distriktet er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Daraa guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 246 804. Det administrative senteret er byen Izra.

                                               

Quneitra-distriktet

Quneitra-distriktet er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Quneitra guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 64 680. Det administrative senteret er Quneitra.

                                               

Azaz-distriktet

Azaz er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Aleppo guvernement. I 2004 hadde det eit folketal på 251 769. Det administrative senteret er byen Azaz.

                                               

Fiq-distriktet

Fiq-distriktet er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Quneitra guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 1 947. Det administrative senteret i byen er Fiq.

                                               

Al-Bab-distriktet

Al-Bab er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Aleppo guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 201 589. Det administrative senteret er byen al-Bab.

                                               

As-Suwayda-distriktet

As-Suwayda er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til As-Suwayda guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 180 907. Det administrative senteret er byen As-Suwayda.

                                               

Ayn Al-Arab-distriktet

`Ayn al-`Arab er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Aleppo guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 192 513. Det administrative senteret er byen Ayn al-Arab.

                                               

Taldou-distriktet

Taldou-distriktet er eit distrikt i Homs guvernement i Syria. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 110 180. Senteret i distriktet er byen Taldou.

                                               

Daraa-distriktet

Dara-distriktet er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Daraa guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 428 681. Det administrative senteret er byen Daraa.

                                               

Afrin-distriktet

Afrin-distriktet er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Aleppo guvernement. I 2004 hadde det eit folketal på 172 095. Det administrative sentereter byen Afrin.

                                               

Manbij-distriktet

Manbij er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Aleppo guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 408 143. Det administrative senteret er byen Manbij.

                                               

Salkhad-distriktet

Salkhad er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til As-Suwayda guvernement. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 60 375. Det administrative senteret er byen Salkhad.

                                               

Deir ez-Zor-distriktet

Deir ez-Zor-distriktet er eit distrikt i Deir ez-Zor guvernement i Syria. I 2004 hadde distriktet eit folketal på 492 434. Det administrative senteret i distriktet er byen Deir ez-Zor.

                                               

Markaz Rif Dimashq

Markaz Rif Dimashq er eit distrikt i Syria som administrativt høyrer til Rif Dimashq guvernement. Det består av ei gruppe kommunar som ligg kring byen Damaskus. I folketeljinga i 2004 hadde det eit folketal på 837 804. Han omringar, men omfattar ...

                                               

Mount Gevers

Mount Gevers er eit fjell, 1480 moh, i Hays Mountains i Dronning Maudfjella i Antarktis, som ligg ved nordsida av Cappellaribreen der denne møter Amundsenbreen. Det vart kartlagd av US Geological Survey frå landmålingar og flyfoto tekne av U.S. N ...

                                               

Nai Mueang

Nai Mueang er namnet på fleire stader i Thailand. Nai Mueang-distriktet i Uttaradit. Nai Mueang-distriktet i Lamphun. Nai Mueang-distriktet i Nakhon Ratchasima. Nai Mueang-distriktet i Buriram.

                                               

Tha Maka

                                               

Çamyuva

                                               

Ortaköy

Ortaköy er eit nabolag, tidlegare ein liten landsby, i bydelen Beşiktaş i Istanbul i Tyrkia, på den europeiske sida av Bosporos. Nabolaget har kring 20 000 innbyggjarar. Den nybarokke Ortaköymoskeen ligg i Ortaköy, ved sidan av sjøen.

                                               

UEFA-cupfinalen i fotball 2000

Finalen i UEFA-cupen fotball 2000 fann stad i Parken i København 17. mai 2000 framfor 38 919 tilskodarar. Oppgjeret stod mellom tyrkiske Galatasaray frå Istanbul og engelske Arsenal FC frå London. Galatasaray vann sin aller fyrste pokal ei av dei ...

                                               

Søraust-Anatolia

Søraust-Anatolia er ein av regionane i Tyrkia. Han grensar til Middelhavsregionen i vest, Aust-Anatolia i nord, Syria i sør og Irak i søraust.

                                               

Berlin lufthamn

Berlin lufthamn kan visa til fire lufthamner i Berlin: Berlin lufthamn, Schönefeld. Berlin lufthamn, Tegel. Berlin lufthamn, Brandenburg. Berlin lufthamn, Tempelhof.

                                               

Berlin Crevasse Field

Berlin Crevasse Field er eit bresprekkfelt som strekkjer seg over 19 km, like vest for Mount Berlin i Marie Byrd Land. Det vart kartlagt av US Geological Survey frå landmålingar og frå flyfoto tekne av U.S. Navy i 1959–66, og vart namngjeven av A ...

                                               

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm er ei 3.5 kilometer lang gate i bydelen Charlottenburg-Wilmersdorf i Berlin. Ho strekker seg frå Augusta Viktoria-plassen med Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche i Charlottenburg til Rathenauplatz i Wilmersdorf. Opphavet til dagens Kur ...

                                               

Schöneberg

Schöneberg er ein tidlegare bydel i Berlin. I 2001 blei han slått saman med Tempelhof, og dei utgjer no bydelen Tempelhof-Schöneberg. Heinrich-von-Kleist-Park ligg her.

                                               

Tempelhof

Tempelhof er ein tidlegare bydel i Berlin. I 2001 blei han slått saman med Schöneberg, og dei utgjer no bydelen Tempelhof-Schöneberg. Den berømte lufthamna Tempelhof internasjonale lufthamn ligg her.

                                               

Tempelhof-Schöneberg

Tempelhof-Schöneberg er ein administrativ bydel i Berlin. Bydelen består av dei tidlegare bydelane Tempelhof og Schöneberg som begge var eigne administrative bydelsr inntil forvaltningsreformen i 2001.

                                               

Merrem Peak

Merrem Peak er eit markant fjell på 3 000 moh 2 nautiske mil vest for Berlin Crater i Mount Berlin-massivet i Marie Byrd Land. Fjellet vart oppdaga og kartlagd av Pacific Coast Survey Party, leia av Leonard Berlin, frå U.S. Antarctic Service i de ...

                                               

136. motoriserte infanteribrigade

136. motoriserte infanteribrigade er ein brigade underlagt 58. kombinerte armé i Søre militærdistrikt i det russiske forsvaret. Ho er forlagt til Bujnaksk i Dagestan.

                                               

9. artilleribrigade

9. artilleribrigade i det russiske forsvaret er ein artilleribrigade som er del av 6. kombinerte armé. Full nemning på russisk er 9-я гвардейская артиллерийская Келецко-Берлинская орденов Кутузова, Богдана Хмельницкого, Александра Невского и Крас ...

                                               

74. motoriserte infanteribrigade

74. motoriserte infanteribrigade er ei brigade underlagt 41. kombinerte armé i Sentrale militærdistrikt i det russiske forsvaret. Ho er forlagt til Jurga i Kemerovo oblast. I 2015 vart brigaden oppsett med T-72B3 stridsvognar.

                                               

Walts Cliff

Walts Cliff er ei klippe som er kjenneleg frå stor avstand og som markerer foten av Mount Berlin på nordaustsida av Flood Range i Marie Byrd Land. Han vart kartlagt av US Geological Survey frå landmålingar og flyfoto tekne av U.S. Navy i 1959-66. ...

                                               

Runebergstårta

Runebergstårta er eit bakverk med namn etter den finske nasjonalskalden Johan Ludvig Runeberg. Det blir særleg servert på Runebergsdagen, 5. februar, i Finland. Runeberg skal sjølv ha sett stor pris på dette bakverket. Kaka blei laga av gjestgjev ...

                                               

Metropolis Halle

                                               

Hess Mountains

Hess Mountains er ei fjellkjede på kring 1500 moh inst i Hiltonfjorden ved Black Coast i Antarktis, vest for Dietz Bluff. Fjella grensar i nord til Grueningbreen, i vest til Runcornbreen og i sør til Beaumontbreen. Fjella vart først fotografert f ...

                                               

Runcornbreen

Runcornbreen er ein isbre vest for Hess Mountains, som flyt søraust og saman med Beaumontbreen nær enden av Hiltonfjorden på Black Coast i Palmer Land. Han vart kartlagt av US Geological Survey frå flyfoto tekne av U.S. Navy i 1966-69. Han vart k ...

                                               

Anhalt

Encyclopedic dictionary

Translation

home

...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →