★ Free online encyclopedia. Did you know? page 144

                                               

Horsham

Horsham er ein marknadsby med kring 55 000 innbyggjarar i den øvre delen av elva Arun i sentrum av the Weald i West Sussex i England. Byen ligg 50 km sørvest for, 30 km nordvest for Brighton og 42 km nordaust for Chichester. Nærliggande byar er C ...

                                               

Charlotte i Nord-Carolina

Charlotte er den største byen i delstaten Nord-Carolina i USA. Bykommunen har ei flatevidd på 629.0 km² og 772 627 ibuarar. I storbyområdet bur 1 758 038 personar. Byen er fylkessete for Mecklenburg County og ligg i dei sørlege delane av delstate ...

                                               

Herne Bay i Kent

Herne Bay er ein by i grevskapet Kent i England. Han har kring 35 000 innbyggjarar og ligg på sørkysten av Themsenestuaret, 11 km nord for Canterbury og 2 km aust for Whitstable. Det første frittståande klokketårnet bygd for dette føremålet i ver ...

                                               

Marlborough i Wiltshire

Marlborough er ein marknadsby i grevskapet Wiltshire i England. Han har kring 8000 innbyggjarar og ligg ved Old Bath Road, den gamle hovudvegen frå London til Bath. Byen har ei av dei breiaste hovudgatene i Storbritannia. Byen ligg ved elva Kennet.

                                               

East Grinstead

East Grinstead er ein by i grevskapet West Sussex i England. Han har kring 24 000 innbyggjarar. Han ligg 43 km sør for London, 34 km nordaust for Brighton og 61 km nordaust for Chichester. Andre nærliggande byar er Crawley i vest, Tunbridge Wells ...

                                               

Shildon

Shildon er ein by i grevskapet County Durham i England. Han har kring 10 000 innbyggjarar. Byen ligg 3 km søraust for Bishop Auckland og 17 km nord for Darlington. Andre byar i nærleiken er Durham, Sunderland og Newcastle-upon-Tyne.

                                               

Longridge

Longridge er ein liten by i grevskapet Lancashire i England. Han har kring 7500 innbyggjarar og ligg 13 km nordaust for byen Preston i vestenden av Longridge Fell, ein lang rygg oppfor elva Ribble. Nærliggande byar er Grimsargh og romarbyen Ribch ...

                                               

Cuckfield

Cuckfield er ein landsby i grevskapet West Sussex i England. Han har kring 3500 innbyggjarar. Han ligg 55 km sør for London, 21 km nord for Brighton og 50 km aust for Chichester. Nærliggande byar er Haywards Heath i søraust og Burgess Hill i sør.

                                               

Colyton i Devon

                                               

Clun

Clun er ein liten by i grevskapet Shropshire i England. Han har kring 650 innbyggjarar er den minste byen i grevskapet og av dei aller minste i heile Storbritannia.

                                               

Helston

Helston er ein by i grevskapet Cornwall i England. Han har kring 10 000 innbyggjarar. Han ligg nord på Lizardhalvøya, om lag 19 km aust for Penzance og 15 km sørvest for Falmouth. Helston er ein av dei sørlegaste byane i Storbritannia, 2.4 km len ...

                                               

Kington i Herefordshire

                                               

Epsom

Epsom er ein by nær London i grevskapet Surrey i England. Han har kring 27 000 innbyggjarar. Byen ligg 29 km sørvest for Charing Cross, innanfor Stor-London storbyområde. Byen ligg i bakkane Epsom Downs.

                                               

Thetford

                                               

Andover i Hampshire

Andover er ein by i grevskapet Hampshire i England. Han har kring 52 000 innbyggjarar og ligg ved elva Anton, 30 km vest for byen Basingstoke, 30 km nordvest for byen Winchester og 40 km nord for Southampton.

                                               

Torridon

Torridon er ein landsby i regionen Highland i Skottland. Namnet blir òg brukt om eit større område, spesielt om fjella Torridon Hills nord for Glen Torridon. Landsbyen ligg ved breidda av Loch Torridon. Landsbyen ligg på vestkysten av Skottland, ...

                                               

Orpington

                                               

Middleton i Stor-Manchester

                                               

Hyde i Stor-Manchester

Hyde er ein by i Tameside i grevskapet Stor-Manchester i England. Han har kring 31 500 innbyggjarar og var historisk ein del av Cheshire. Han ligg 8 km nordaust for Stockport, 10 km vest for Glossop og 11 km aust for Manchester.

                                               

Maldon i Essex

                                               

Ashton-under-Lyne

Ashton-under-Lyne er ein marknadsby i grevskapet Stor-Manchester i England. Han har kring 43 000 innbyggjarar og høyrte historisk til Lancashire. Han ligg på nordsida av elva Tame ved foten av Penninane. Ashton ligg 6 km søraust for Oldham, 10 km ...

                                               

Lewes

Lewes er ein by i Lewes i East Sussex i Søraust-England. Han er administrasjonsstad for East Sussex. Lewes ligg i South Downs og elva Ouse renn gjennom der. Han ligg rundt ti engelske mil frå byen Brighton and Hove. Austanfor han ligg ei stor kal ...

                                               

Stroud

                                               

Ardrossan

Ardrossan er ein by i regionen North Ayrshire i Skottland. Han har kring 11 000 innbyggjarar. Ardrossan ligg på vestkysten av Skottland ved Firth of Clyde, mellom Largs og Irvine. Det går ferje frå Ardrossan til Brodick på øya Arran.

                                               

Wellington i Shropshire

                                               

Whitehaven

Whitehaven er ein by på kysten av grevskapet Cumbria i England. Han har kring 25 000 innbyggjarar og ligg om lag midt mellom Carlisle og Barrow-in-Furness. Han ligg på vestkysten av grevskapet, utanfor Lake District nasjonaplark.

                                               

Alton i Hampshire

Alton er ein historisk marknadsby i grevskapet Hampshire i England. Han har kring 16 500 innbyggjarar. Her ligg Treloar College. Jane Austen budde i den nærliggande landsbyen Chawton.

                                               

Bacup

                                               

Shipley i West Yorkshire

Shipley er ein by i grevskapet West Yorkshire i England. Han har kring 28 000 innbyggjarar og ligg ved elva Aire og Leeds and Liverpool Canal, nord for Bradford og nordvest for Leeds.

                                               

Newtownabbey

Newtownabbey er ein stor forstad nord for Belfast i County Antrim i Nord-Irland. Han er skild frå resten av Belfast av Cavehill og Fortwilliam golfbane. Newtownabbey storbyområdet dekkjer det meste av soknet Carnmoney. Han oppstod som ein new tow ...

                                               

Skegness

Skegness er ein by i grevskapet Lincolnshire i England. Han har kring 19 000 innbyggjarar og ligg ved kysten av Nordsjøen, 69 km aust for byen Lincoln.

                                               

Alford i Aberdeenshire

Alford er ein by i regionen Aberdeenshire i Skottland. Han har kring 2000 innbyggjarar. Alford ligg sør for elva Don, om lag 40 kilometer vest for Aberdeen.

                                               

Faversham

Faversham er ein marknadsby i grevskapet Kent i England. Han har kring 17 500 innbyggjarar. Han ligg om lag midt mellom Sittingbourne og Canterbury. Byen ligg om lag 77 km aust for London, 29 km nordaust for Maidstone og 14 km vest for Canterbury.

                                               

Newcastle-under-Lyme

Newcastle-under-Lyme er ein marknadsby i Staffordshire i England og den største byen i distriktet Borough of Newcastle-under-Lyme. Han er ein del av The Potteries storbyområde og North Staffordshire. Byen har kring 75 000 innbyggjarar. Han må ikk ...

                                               

Dunbar

Dunbar er ein by i regionen East Lothian i Skottland. Han har kring 6500 innbyggjarar. Byen ligg langs kysten, nær byen Edinburgh. Engelskmenn og skottar har to gonger slost mot kvarandre i eller nær denne byen. Skottane tapte begge kampane, til ...

                                               

Clydebank

Clydebank er ein by i regionen West Dunbartonshire i Skottland. Han har kring 30 000 innbyggjarar. Han ligg nord for elva Clyde omtrent ti kilometer nordvest for Glasgow.

                                               

Whiston i Merseyside

                                               

Staveley i Derbyshire

Staveley er ein by i grevskapet Derbyshire i England. Han har kring 16 500 innbyggjarar. Byen ligg ved elva Rother, like sør for Eckington med Barlborough i aust, Sutton-cum-Duckmanton i sør og Brimington i vest.

                                               

Epworth i Lincolnshire

Epworth er ein by på Isle of Axholme i grevskapet Lincolnshire i England. Han har kring 3500 innbyggjarar. BYen var fødestaden til John Wesley og Charles Wesley og har gjeve namn til mange institusjonar tilknytte metodismen.

                                               

Braintree i Essex

Braintree er ein by i grevskapet Essex i England. Han har kring 42 500 innbyggjarar og ligg 16 km nordaust for Chelmsford og 24 km vest for Colchester ved elva Blackwater. Braintree i Massachusetts i USA vart kalla opp etter byen i 1640.

                                               

Sudbury i Suffolk

Sudbury er ein gammal marknadsby i grevskapet Suffolk i England. Han har kring 12 000 innbyggjarar og ligg ved elva Stour, 24 km frå Colchester og 100 km frå London.

                                               

Wellington i Somerset

Wellington er ein liten industriby i grevskapet Somerset i England. Han har kring 13 500 innbyggjarar, og ligg om lag 11 km sørvest for Taunton, nær grensa til Devon, som går langs Blackdown Hills sør i byen.

                                               

Coalville

Coalville er ein by i grevskapet Leicestershire i England. Han har kring 33 000 innbyggjarar og ligg mellom Leicester og Burton upon Trent, i utkanten av Charnwood Forest.

                                               

Bideford

                                               

Midhurst

                                               

Dereham

Dereham, òg kalla East Dereham, er ein by i grevskapet Norfolk i England. Han har kring 15 500 innbyggjarar og ligg 25 km vest for Norwich og 40 km aust for Kings Lynn.

                                               

Blackheath i West Midlands

                                               

Warminster

Warminster er ein by i grevskapet Wiltshire i England. Han har kring 17 500 innbyggjarar. Elva Were renn gjennom byen, mellom anna gjennom byparken. Namnet Warminster er først nemnd tidleg på 900-talet.

                                               

Altrincham

Altrincham er ein by i distriktet Trafford i Stor-Manchester i England. Byen ligg på eit flatt område sør for elva Mersey. Altrincham har ein folkesetnad på omtrent 67 000 menneske. Manchester Metrolink har ein endestasjon i Altrincham.

                                               

Broadstairs

Broadstairs er ein by i grevskapet Kent i England. Han har kring 24 500 innbyggjarar og ligg på Isle of Thanet, om lag 130 km søraust for London, mellom Margate og Ramsgate.

Encyclopedic dictionary

Translation

home

...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →